Налаштування
Розмір шрифту:
Інтервал:
Колір
тексту:
фону:
Коментарі

Авторизуйтесь, якщо бажаєте залишити коментар

Авторизація Реєстрація
Олена Гуйда
Ворожка королівського відбору

Зміст книги: 50 розділів

Спочатку:
Глава 1
739490 дн. тому
Глава 2
739490 дн. тому
Глава 3
739490 дн. тому
Глава 4
739490 дн. тому
Глава 5
739490 дн. тому
Глава 6
739490 дн. тому
Глава 7
739490 дн. тому
Глава 8
739490 дн. тому
Глава 9
739490 дн. тому
Глава 10
739490 дн. тому
Глава 11
739490 дн. тому
Глава 12
739490 дн. тому
Глава 13
739490 дн. тому
Глава 14
739490 дн. тому
Глава 15
739490 дн. тому
Глава 16
739490 дн. тому
Глава 17
739490 дн. тому
Глава 18
739490 дн. тому
Глава 19
739490 дн. тому
Глава 20
739490 дн. тому
Глава 21
739490 дн. тому
Глава 22
739490 дн. тому
Глава 23
739490 дн. тому
Глава 24
739490 дн. тому
Глава 25
739490 дн. тому
Глава 26
739490 дн. тому
Глава 27
739490 дн. тому
Глава 28
739490 дн. тому
Глава 29
739490 дн. тому
Глава 30
739490 дн. тому
Глава 31
739490 дн. тому
Глава 32
739490 дн. тому
Глава 33
739490 дн. тому
Глава 34
739490 дн. тому
Глава 35
739490 дн. тому
Глава 36
739490 дн. тому
Глава 37
739490 дн. тому
Глава 38
739490 дн. тому
Глава 39
739490 дн. тому
Глава 40
739490 дн. тому
Глава 41
739490 дн. тому
Глава 42
739490 дн. тому
Глава 43
739490 дн. тому
Глава 44
739490 дн. тому
Глава 45
739490 дн. тому
Глава 46
739490 дн. тому
Глава 47
739490 дн. тому
Глава 48
739490 дн. тому
Глава 49
739490 дн. тому
Епілог
739490 дн. тому

Теодор

 – Ось це я розумію!  Королівський відбір наречених!  Боротьба за ваше серце з перших днів ведеться запекла, – Сайлас перетнув нещасливу спальню і зупинився поруч з вікном, розкручуючи в руках медальйон-артефакт, що допомагає зазирнути в потрібний часовий проміжок.

Обличчя першого радника від південного сонця стало бронзовим і різко контрастувало зі світлим, майже білим волоссям.  І він був невимовно радий повернутися до палацу.

 – Потрібно відрубати такі інциденти біля кореня і покарати винну, щоб іншим неповадно було, – його величність повільно оглядав місце події і всередині з'являлося нехороше дивне, гнітюче передчуття.

 – Думаєте, це їх зупинить?  – хмикнув перший радник, піднявши медальйон, який розгорався блакитним світлом.  – Я ж вам вже казав.  Немає демона страшнішого закоханої жінки.

 – Не будь таким наївним, – промовив його величність завмерши над ліжком терри Аберсвейт.  – Жінки, яка жадає влади, Сайлас.  Зовсім не кохання рухає тією, що зважилася нашкодити своїй більш щасливій ​​суперниці.

 – Все вказує на терру Аберсвейт, я так розумію?

 – Так, але наша придворна ворожка виступила на її захист, – його величність зморщився ніби від зубного болю.

 – Ви їй довіряєте?

Терра Таяна викликала у володаря Ніліндерії суперечливі почуття.  Вона була занадто інформована в справах, які її не стосувались.  Він вивчив її репутацію.  Звичайна ворожка с тих, що ворожать на судженого в одній з дрібних крамничок столиці.  Хіба видатна віщунка стала б розмінюватися на такі дрібниці?

Вона – шарлатанка, хоч і з дипломом та рекомендаціями.  І він повинен був вивести її на чисту воду, зрозуміти, яку гру вона веде.  Щось підказувало, що не просто так вона з'явилася в палац!

 – Я нікому не довіряю, Сайласе, і навіть собі часом.  Але карати невинного не в моїх правилах.  Дій.  Покажи мені минуле.

Погляд Теодора натрапив на акуратно заправлене ліжко і всього один чемодан, що стояв біля узголів'я.  Її половина кімнати виглядала ніби мляво, ніби терра Аберсвейт з самого початку знала, що незабаром покине відбір.  Взагалі вона сильно виділялася серед інших наречених саме тим, що намагалася здаватися максимально непомітною.  І це було дуже підозріло.  Адже якщо вона з'явилася сюди не за перемогою... тож навіщо?  Цікаве питання.  На який він обов'язково дізнається відповідь.

 – А що там з храмом в пустелі?

– Піщана буря, та така сильна, що не пройти і не проїхати, – перший радник скривився мабуть від неприємних спогадів.  – Порталів в храмі немає, а проти стихії навіть ми, маги, всього лише жалюгідні піщинки.  Я звелів правоохоронцям залишатися на місці і як тільки буря вщухне, дати мені знати про ситуацію.

 – Серед осені буря?  – Теодор насторожився.

 – Там це звичайне явище, – Сайлас знизав плечима.  – Навіть якщо демон і правда десь прорветься, правоохоронці тут же сповістять нас, – перший радник завмер.  – І... майже все готово.  У скільки стався цей інцидент?

 – Між північчю і першою годиною ночі, – Теодор наблизився до артефакту.

 – Це добре, що вночі.  Чим більше часу пройшло, тим важче повернутися... – Сайлас беззвучно ворушив губами, вибудовуючи часовий коридор.

І все прийшло в рух.  Сонце, яке ще недавно зійшло над горизонтом, знову сховалося і в кімнаті стало темно.  Перед очима швидко переміщалися фігури-тіні, осіб яких неможливо було розглянути.  Час повернувся назад.  І тепер потрібно було дочекатися правильного інтервалу, щоб заглянути в минуле.  У якийсь момент Сайлас скинув долоню і час зупинився.  У тьмяному світлі світильників було видно фігурки дівчат, які готуються до сну.  І терра Віолетта якраз розшнуровувала корсет...

 – Сайлас, – процідив крізь зуби його величність, відводячи погляд від дівчини.

 – Злегка промахнувся, час – тонка матерія, – перший радник знову підняв долоню і заворушив губами, чому все, що відбувалося навколо знову прискорилося.

Через пару миттєвостей дівчата відправилися по ліжках, згасло світло світильників і якийсь час нічого не відбувалося, але потім по кімнаті прокотилася тьма.  Сайлас ще раз крутнув медальйон, змушуючи все навколо завмерти.

 – Дивно, дуже дивно... – він зробив крок вперед, але Теодор його випередив.

Він підійшов до чорної фігури, щільно прихованої темною магією.  Ця невідома сила огорнула того, хто увійшов до кімнати і не було навіть зрозуміло, чоловік це чи жінка.  Темний силует наблизився до ліжка терри Віолетти і доторкнувся до подушки, і на ній тут же з'явилися червонуваті комахи.  А слідом силует розвернувся і навис вже над ліжком терри Аберсвейт.

 – Так-так, хтось не гребує практикувати темну магію прямо в палаці... – промовив Сайлас, теж намагаючись розглянути обличчя винуватця.

 – Поверни час назад.  Спробуємо відстежити з чиїх покоїв вона з'явилася, – наказав його величність.

 – Так звісно!

Ще одне заклинання і фігури навколо знову зарухалися.  Ось темний силует вже покидає спальню, Теодор і Сайлас вислизають за ним слідом і... силует розчиняється прямо посеред коридору, ніби з'явився з нізвідки.

 – Ось тільки цього мені зараз не вистачало, – процідив крізь зуби Теодор.  – Руйнуй тимчасової коридор.  Ми тут більше нічого не побачимо.

 – Як скажете, – Сайлас прошепотів заклинання і клацнув пальцями.  У кімнаті в одну мить знову стало порожньо і ясно.

 – Ваша величність!  – перший радник почав дещо невпевнено, – Накажете обшукати кімнати наречених?

– Так.  Хоча, думаю, ви там нічого не знайдете.  Але спробувати варто.  Проконтролюй особисто, – наказав Теодор.  – І знайди терру Таяну.  Терміново.

Теодор рвучко розвернувся до дверей і швидким кроком попрямував в бік свого кабінету.  І слуги розступалися, низько вклоняючись перед своїм повелителем, відчуваючи, що він абсолютно не в дусі.  За його венах бушувала лють.  Як так?!  Хтось провів його навколо пальця в палаці!  Використовував заборонену магію і залишився непоміченим на очах у сотні правоохоронців!

У всіх наречених репутація була бездоАнною.  І кожна пройшла перевірку!  Якої виявилося недостатньо!

Теодор практично влетів в свій кабінет, але різко зупинився, побачивши її величність королеву Торрію.

 – Я чула про подію, – вона заговорила, піднімаючись з крісла.  – Це жахливо і неприпустимо!  Сподіваюся, Сайлас допоміг визначити особистість нареченої, яка вчинила замах на терру Віолетту?

Теодор ледь стримався, щоб не вилаятися.  Цій жінці звичайно ж потрібно бути в курсі всього, що відбувається в палаці, за його межами, та й взагалі в країні.

 – Ні, нам не вдалося розпізнати особу зловмисника, – його величність попрямував до столу, маючи намір все ж вивчити інформацію про наречених особисто.

 – Все в точності, як в видінні Таяни!  – в очах королеви розгорявся вогник інтересу.  – Вона побачила лише чорний силует... Ця дівчина і справді сильна!

Теодор перевів погляд на матір.  Сильна?  Швидше за підозріла!

– У той день, коли я до неї прийшла, у неї було видіння про кинджал, який я якраз хотіла перевірити!  Потім це видіння з храмом, та й учасницю, що покинула палац,  вона передбачила!  А тепер ще й це!

 – Стривай, – в голосі Теодора задзвеніла сталь.  – Що ти сказала про кинджал?

Це було вже занадто.  Для дівчини з вулиці, ворожбитка на кавовій гущі, вона була занадто інформована про справи, що коїлися в палаці.  Чи могла вона укласти угоду з темними силами?

 – Вона веліла тобі остерігатися змій з червоними очима!  – переможно промовила королева.  – Таяна допоможе тобі з'ясувати особу тієї, що посміла порушити правила відбору.

Настала напружена тиша.  Але, перш ніж Теодор заговорив, тишу пронизав мелодійний дзвін.  Зреагував один з артефактів зв'язку.

 – Ваша величність!  – крізь завивання вітру і якийсь шелест зазвучав голос старшого вартового ерра Таллана.  – Вчинено замах... на служителів... храму... Настоятель... убитий.  Виявлено... Розлом... І він... розростається...

 – Скоро буду, – Теодор процідив крізь зуби, деактивувавши артефакт і відкидаючи папку.

 – Назріває щось надзвичайне!  – королева зблідла.

У дверному отворі з'явився Сайлас.  Його обличчя розчервонілося, а очі гарячково блищали.

 – Ваша величність!  Розлом... – перший радник змахнув пасмо волосся з обличчя і замовк, піймавши чіпкий і жорсткий погляд повелителя.  – О... Ви вже чули...

 – Так.  Я вирушаю в пустелю Хасамархі один.  Ти залишаєшся тут.  Палац нікому не залишати, виставити цілодобовий патруль, – Теодор віддавав чіткі і короткі вказівки.

 – А ще терра Таяна... – пробурмотів Салас, але не договорив.

 – Терру Таяну взяти під варту до мого повернення!  – жорстко обірвав першого радника його величність.  – Я повинен особисто її допитати!

У наступну мить він вихопив з повітря незмінну чорну корону і ступив у мерехтливий портал.