Налаштування
Розмір шрифту:
Інтервал:
Колір
тексту:
фону:
Коментарі

Авторизуйтесь, якщо бажаєте залишити коментар

Авторизація Реєстрація
Енжі Собран
Заміж? Не піду!

Зміст книги: 50 розділів

Спочатку:
Пролог
131 дн. тому
Розділ 1
184 дн. тому
Розділ 2
184 дн. тому
Розділ 3
159 дн. тому
Розділ 4
159 дн. тому
Розділ 5
159 дн. тому
Розділ 6
159 дн. тому
Розділ 7
159 дн. тому
Розділ 8
159 дн. тому
Розділ 9
159 дн. тому
Розділ 10
159 дн. тому
Розділ 11
159 дн. тому
Розділ 12
159 дн. тому
Розділ 13
159 дн. тому
Розділ 14
159 дн. тому
Розділ 15
159 дн. тому
Розділ 16
159 дн. тому
Розділ 17
159 дн. тому
Розділ 18
159 дн. тому
Розділ 19
159 дн. тому
Розділ 20
159 дн. тому
Розділ 21
131 дн. тому
Розділ 22
131 дн. тому
Розділ 23
131 дн. тому
Розділ 24
131 дн. тому
Розділ 25
130 дн. тому
Розділ 26
130 дн. тому
Розділ 27
130 дн. тому
Розділ 28
124 дн. тому
Розділ 29
121 дн. тому
Розділ 30
121 дн. тому
Розділ 31
121 дн. тому
Розділ 32
120 дн. тому
Розділ 33
120 дн. тому
Розділ 34
120 дн. тому
Розділ 35
120 дн. тому
Розділ 36
120 дн. тому
Розділ 37
120 дн. тому
Розділ 38
120 дн. тому
Розділ 39
120 дн. тому
Розділ 40
120 дн. тому
Розділ 41
120 дн. тому
Розділ 42
120 дн. тому
Розділ 43
120 дн. тому
Розділ 44
120 дн. тому
Розділ 45
120 дн. тому
Розділ 46
120 дн. тому
Розділ 47
120 дн. тому
Розділ 48
120 дн. тому
Розділ 49
120 дн. тому

Анддендаар дес ерг Джанлуси

Так, що ж їй все кортить! Зла не вистачає на цю красуню. Цілий день Анд тінню слідував за нею, і зрозуміти не міг, куди її несе. Йому б розібратися швидше, покликати Смерка та відправитися з тим, що вдалося дізнатися, до Трея, а він змушений пильнувати якесь дівчисько. 

А вона ще йде так шумно та розслаблено, ніби спеціально привертає увагу всіх хижаків в окрузі. Вже пів години за ними повзе рарш*, вранці ледве не напала зграйка кордуків** (добре хоч Смерк, невдоволено рикнувши, вирішив за ними поганятися), а вночі мало не з'їли косоголі***. І вбивати ж нікого не можна – священний ліс як-не-як. Навіть Смерк підпорядковується завітам Предтечі.

Покарання з неба, а не дівчисько. 

Коли Анд тільки побачив її вранці та спантеличений боргом життя зробив їй пропозицію, він і гадки не мав, що вже до вечора цей самий борг життя поверне. Але ж бути зобов'язаним життям жінці – це така морока. Той же легендарний Термір цей самий борг життя сім років намагався віддати, потім змирився з неминучим і став четвертим чоловіком орчанки, і навіть за наступні сто років можливості повернути борг не знайшлося. Так і живе, слідуючи тінню за тією, що врятувала його. 

І нічого не пред'явиш. Спростувати борг не можливо. Відійти далеко від того, кому завинив, магія не дає. Та навіть коханку завести не вийде. Не дарма досі ходили побрехеньки про Терміра і то, як він силу волі тренував стриманістю. 

Ось і користуються цим спритні дівиці. А що? Одного разу врятувала і чоловіка-раба на все життя отримала. І хай він сам імператор, а поки борг не поверне, магія відійти від неї не дозволить. Добре хоч такі випадки траплялися не часто.

І ось треба ж! Йому не пощастило. Та ще хто? Звичайна напівкровка. Це потім він розгледів, яка вона красуня, а коли побачив, як вона магічить, навіть не вимовляючи заклинання, зрозумів, що йому неймовірно пощастило. Маг, красуня, ще й з домішкою ельфійської крові, що беззаперечно свідчить про пращурів з високих родів. Такій нареченій він і сам би позаздрив.

Анд придивився до дівчини, намагаючись зрозуміти на кого, з тих кількох родин, що одружувалися з ельфами, вона схожа, але, як на зло, пригадати не міг. Хоча і миготіло, щось в її посмішці швидкоплинно знайоме, але що саме вхопити, ніяк не виходило. Гаразд, прибуде до палацу, перегляне книгу народжень вищих та відшукає до кого йти свататися. А там батьки точно приструнять красуню. Вже не дівчинка, щоб так в дівках засиджуватися.

Побачивши Кінкасат, здивувався. Місто з'являлося раз на сім років, і побачити його вважалося майже неможливим, а тут немов чекає, запрошує гостинно відчиненими воротами.

Потрібно буде доповісти Трею. Колись давно вони втрьох мріяли дослідити примарне місто і майже три місяці сторожили, очікуючи його появи. Але місто з'явилося всього на одну ніч, впустило одного чоловіка і відразу ж зникло. Вони лише розчаровано видихнули, так і не розгадавши найбільшу загадку Маркона.

Тоді, сім років тому, їх зовсім не лякала можливість зникнути назавжди, а зараз він не наважився. І дівчину спробував утримати. Тільки ніякі вмовляння на неї не діяли. Його вона чомусь і слухати не хотіла та дивилася так презирливо, ніби він, убогий жебрак, що посмів заплямувати її сукню брудними руками.

Ну так, погарячкував він тоді, коли вона просила відвернутися. Так і отримав же. Так що досі кожен крок відгукується болем. Зате розгледів, яка вона знатна красуня і тепер докладе всіх зусиль, щоб вона стала його.

Побачивши Зейна і Трея, здивувався, навіть злегка розчулився. Невже друзі турбуються так сильно, що прилетіли його шукати? Хитромудро представив друзів та дівчину один одному і мало не розтерзав принца, коли його Іббі повисла у того на шиї.

Спочатку Зейн її хапає в обійми й робить їй пропозицію, а тепер і Трей туди ж.

– Здається, ви вже знайомі, – не втримавшись, скептично хмикнув Анд, спостерігаючи, як обережно друг притискає до себе тендітне тіло.

– Знайомі, – підтвердив принц. – Більш того, Бель моя гостя та під моїм захистом, – додав він і виразно подивився на друзів.

Ті лише переглянулись та, так нічого і не зрозумівши, злагоджено кивнули.

– Тоді повертаємося, – додав Трей, трохи відсторонюючись від дівчини.

– Нік, мені потрібно туди, – кивнула головою на Кінкасат дівчина.

Кілька хвилин вони стріляли один в одного очима, немов перемовляючись без слів, а потім принц кивнув:

– Гаразд, йдемо. І називай мене, будь ласка, Трей.

– Не Ваша Високість? – кокетливо кліпнувши очима, спитала, хитро посміхнувшись, дівчина.

– Трея буде достатньо, – скривися принц і подивився  докірливо. 

– Як скажете, Ваша Високість, – опустила очі додолу, корчачи з себе скромницю – ні дати, ні взяти дебютантка на першому балу, – тоді ви мене називайте Іббі.

– Домовилися, – розсміявся Трей і, підхопивши її під лікоть, повів в сторону міста. – Зачекайте нас тут. 

Іббі теж розсміялася і її дзвінкий сміх пролунав чарівним дзвіночком.

Переглянувшись з Зейном, пішли за парочкою.

– Не знаєш, хто вона? – запитав у нього друг, не відводячи очей від обтягнутих тканиною сідниць дівчини.

Похитав головою. І хто тільки їй дозволив надіти чоловічі штани? Стане його дружиною, буде носити тільки закриті сукні. Свій скарб він ховатиме від усіх.

 

*  Рарш – величезні 10-15 метрів змії з двома маленькими п'ятипалими передніми лапами, вага 200 -250 кг

** Кордук – хижі котячі, схожі на наших рисей, але значно більше - 1,5-2 м. у холці, вага 75-90 кг.

*** Косоголі – шаблезубі ведмеді, довжина тіла 2-2,5 м, вага 400-450 кг.