Налаштування
Розмір шрифту:
Інтервал:
Колір
тексту:
фону:
Коментарі

Авторизуйтесь, якщо бажаєте залишити коментар

Авторизація Реєстрація
Олена Гуйда
Подружжя мимоволі

Зміст книги: 41 розділів

Спочатку:
РОЗДІЛ 1.1
183 дн. тому
Розділ 1.2
183 дн. тому
Розділ 2.1
183 дн. тому
Розділ 2.2
158 дн. тому
РОЗДІЛ 3
158 дн. тому
РОЗДІЛ 4
158 дн. тому
РОЗДІЛ 5
158 дн. тому
РОЗДІЛ 6
158 дн. тому
РОЗДІЛ 7
158 дн. тому
РОЗДІЛ 8
158 дн. тому
РОЗДІЛ 9
158 дн. тому
РОЗДІЛ 10
158 дн. тому
РОЗДІЛ 11
158 дн. тому
РОЗДІЛ 12
158 дн. тому
РОЗДІЛ 13
158 дн. тому
РОЗДІЛ 14
158 дн. тому
РОЗДІЛ 15
158 дн. тому
РОЗДІЛ 16
158 дн. тому
РОЗДІЛ 17
158 дн. тому
РОЗДІЛ 18
158 дн. тому
РОЗДІЛ 19
158 дн. тому
РОЗДІЛ 20
158 дн. тому
РОЗДІЛ 21
158 дн. тому
РОЗДІЛ 22
158 дн. тому
РОЗДІЛ 23
158 дн. тому
РОЗДІЛ 24
158 дн. тому
РОЗДІЛ 25
158 дн. тому
РОЗДІЛ 26
158 дн. тому
РОЗДІЛ 27
158 дн. тому
РОЗДІЛ 28
158 дн. тому
РОЗДІЛ 29
158 дн. тому
РОЗДІЛ 30
158 дн. тому
РОЗДІЛ 31
158 дн. тому
РОЗДІЛ 32
158 дн. тому
РОЗДІЛ 33
158 дн. тому
РОЗДІЛ 34
158 дн. тому
РОЗДІЛ 35
158 дн. тому
РОЗДІЛ 36
158 дн. тому
РОЗДІЛ 37
158 дн. тому
РОЗДІЛ 38
158 дн. тому
ЕПІЛОГ
158 дн. тому

Шейлін

– Шейлін, з вами все гаразд? Ви... хм... зблідли, – спадкоємець ніби з теплотою в голосі заговорив, звертаючи на себе мою увагу.

Палацовий екіпаж неспішно рухався містом, мірно погойдуючись на брукованих дорогах. І в міру його руху всередині наростала тривога. Дивне гнітюче почуття прокочувалося хвилею по шкірі, змушуючи серце завмирати. Варто було нам вибратися з будівлі архіву, як я спробувала зв'язатися з Рашем, але безуспішно. Артефакт зв'язку відмовлявся працювати. А потім... потім Ренгаль, про який я навіть встигла забути, знову обпік шкіру зап'ястя. Лайрелін відразу відповіла хвилею спеки.

І стало по-справжньому страшно. Напруга досягла межі. Але ж не стрибати мені з екіпажу насправді! Зі мною спадкоємець престолу. Дракон. Він не міг бажати зла єдиній дракониці, що прокинулася. Не міг же?

– Не можу зв'язатися із чоловіком. Хвилююся, – я навіть зуміла видавити з себе посмішку.

– Це не привід для хвилювань, – вілієр зробив спробу доторкнутися до моєї долоні, але я відразу вдала, що поправляю зачіску. – Асфаханська пустеля блокує більшість наших артефактів. Пустельні дракони ніколи не були привітними. Аргрім найсильніший дракон імперії, все буде гаразд. Раш скоро повернеться.

– Дуже на це сподіваюся, – втягнула повітря і поправила браслет, який, здавалося, зараз шкіру мені пропалить.

Видихнула і спробувала зібратися з думками.

Минулого разу Ренгаль намагався мене попередити про наміри Райнара. Врятував, покликавши Аргріма... Але зараз Раш далеко. Чи все з ним гаразд? Чи знайшов він Дженарру? Одним богам відомо... У будь-якому разі на заклик Ренгаля він не прилетить. І... артефакт навряд чи зможе допомогти при реальній небезпеці.

Сподіватися можна лише на себе. Небезпека близька, але я знаю про неї. Потрібно бути напоготові. Я зможу захистити Лайрелін! Адже не просто так я була серед перших у нашому випуску! У мені тече кров найдавнішого роду дракона. Я Бейрін. Я сильна.

– Я впевнений у Тайраші та в його здібностях, – спадкоємець продовжив як ні в чому не бувало. – Якщо він поставив собі мету, то вперто йде до неї, чого б це не вартувало...

Що ж! Мені це відомо, як нікому іншому. Підняла погляд і натрапила на цілком доброзичливу усмішку. О вічний вогонь! Що з ним не так?!

– Тому Раш обов'язково з'ясує, хто на вас робив замах і навіщо. Я навіть пропоную на час слідства переселити вас до палацу.

Що? Спадкоємець не знає, навіщо робили замах, а значить... не знає про драконицю? Чи вдає? Як зрозуміти?!

– Дякую вам. Це дуже... несподівана пропозиція, – я схилила голову, намагаючись бути ввічливою і чемною. – Я вважаю, що Тайраш просто не хоче привертати непотрібної уваги до того, що сталося.

Вілієр Вейрангар кивнув:

– Я чудово розумію, але...

Залишок фрази спадкоємця втопився в оглушливому гулі. А наступної миті екіпаж різко занесло убік. Гучний вибух, і весь простір усередині екіпажу залило багряним світлом!

Чекала. І все одно... не готова!

Замружилася і штовхнула дверцята від себе. Земля приймає моє тіло жорстко. Правий бік миттєво занив від забиття. Перед очима пилюка, дерева і... багряний портал, що зяяв чорною діркою з відкритих дверей екіпажу. Лайрелін обдала мене потужною хвилею емоцій. Неприязнь. Ненависть. Страх. Роздратування.

Удар серця. Ще удар. Намагаюся встати...

– Лієра Шейлін! – Звідкись збоку виринув чоловік в уніформі охорони палацу і подав руку. – Піднімайтесь!

А потім тишу пронизало мірне зловісне гарчання. Мить, і чорна тінь з глухим ударом налетіла на вартового, обдаючи мене нудотним мерзенним запахом.

Час наче завмер. Здавалося, все відбувається надто повільно. Я рухаюся надто повільно. Долоні розгорялися від вогненної магії, але не досить швидко. Мало!

Перевела погляд на вартового і тінь. Він намагався хоч якось відігнати від себе цю тварюку, але та нависла зверху. Чорна щільна шерсть. Їдкий запах гару. Тварина підняла морду. З рота бризкає отруйна слина, очі горять червоним. Тварини, покликані некромантом. Та, що навчена лише одній навичці – вбивати. Темний гончак.

Не можна гаяти час, не можна розгублюватися! Зараз на кону стоїть не лише моє життя!

Секунда, і все почало рухатися. Перед очима замиготіли вартові в однакових мундирах та тварюках! Їх було багато! Гончаки з'являлися ніби звідкись збиваючи все на своєму шляху.

Зробила крок назад і випустила вируючу силу. Світ навколо накрило шалене полум'я. Вогняні вихори, підпорядковані моїй магії, випалювали все на своєму шляху. Утворили навколо суцільну стіну з полум'я.

Різкий сильний удар вибиває землю з-під ніг. Очі миттєво сльозяться від їдкого мерзенного запаху. Ну вже ні! Не зволікаючи, сіпаюся убік. Здоровенна собацюра завмерла за пів метра від мене. Різкий ривок... Я зриваюся з місця, затуляючись вогненною стіною і... гомілку пронизує гострий біль. Слідом глухий удар. Все паморочиться. Світ перевертається.

– Шейлін! Шейлін... ти чуєш... мене... – голос спадкоємця долинає звідкись праворуч ніби крізь товщу води.

Повітря не вистачає. Я наче падаю. Падаю та розбиваюся на сотні уламків. Біль у нозі стає нестерпним, і світ провалюється у пітьму.