Налаштування
Розмір шрифту:
Інтервал:
Колір
тексту:
фону:
Коментарі

Авторизуйтесь, якщо бажаєте залишити коментар

Авторизація Реєстрація
Доступ обмежено! Контент 18+

Твір може містити сцени неприйнятні для деяких користувачів.

Перегляд дозволено тільки зареєстрованим користувачам віком від 18 років

Я насилу розліплюю повіки, почуваюся абсолютно розбитою. У вухах гуде, у роті пересохло, сонячне світло викликає різь в очах. Чомусь болить кожен м'яз. Не одразу розумію, що сплю на підлозі, а не на ліжку.

Повільно до мене повертається пам'ять. Маленька вечірка для своїх в Олі переросла у справжню попойку. Мені було не комфортно перебувати там і Денис обіцяв відвезти мене до гуртожитку.

Потім я, здається, випила якийсь коктейль, а далі все як у тумані.

Моя сумочка поруч зі мною на підлозі, тягнуся до неї і дістаю телефон.

Дідько, майже перша година дня! Добре, що сьогодні неділя і не треба йти на пари.

Знаходжу в списку контактів Олю, набираю. Подруга бере слухавку після п'ятого гудка. Втомленим голосом вимовляє:

- Я тобі дзвонила разів десять, Маш. Мені так потрібна твоя допомога.

- Я щойно прокинулася, - мій голос схожий на вороняче каркання. Прокашлююся, підводжуся на ноги й шукаю пляшку з водою. - Алмазова, що взагалі вчора було? Майже нічого не пам'ятаю. Хто мене додому довіз?

- Ти жартуєш чи що? - усміхається Олька. - Я бачила, як ти з Денисом кудись зникла. Ви зайнялися чимось гріховним? Тобі є що мені розповісти?

Я завмираю посеред кімнати. Прислухаюся до своїх відчуттів. Здається, нічого такого.

Свідомість пливла, але я пам'ятаю пильний погляд, колючі щоки, запах, що проник під шкіру, голос і, здається, смак. Але... хіба це був Денис? Господи, що минулої ночі сталося? Сподіваюся, я не встигла наробити дурниць.

- Він мені щось у коктейль підмішав. Мені здається. Не могла я так сп'яніти, Олю. Взагалі пам'ять відшибло, - шепочу, самій не віриться в те, що кажу.

Денис відмінник. Його тато в мерії працює. Костров завжди мені знаки уваги надавав, милим був і турботливим, хіба міг так зі мною вчинити?

- Та не може такого бути, - не погоджується зі мною Оля. Тому що в Дениса й справді ідеальна репутація. - Ти, напевно, чогось міцного навернула, ось і відключилася. Чорт, це ти виходить приїзд мого татуся пропустила. Прикинь, він у самий розпал вечірки додому повернувся і всіх розігнав.

- Сильно розлютився?

Навіть уявити боюся, як Ользі від батька дісталося.

- Я думала, батько мене вб'є. Таким злим ніколи його не бачила. Він так кричав на мене, Маш, ти б чула! І головне, не розумію, чого раніше приперся? Я думала викличу клінінг перед його приїздом, будинок віддраять, і він ні про що навіть не здогадається. А тепер знаєш що? Він наказав мені самій у будинку прибратися і заборонив прислузі допомагати мені. Я на випробувальному терміні. Не закрию сесію на п'ятірки - мені кінець. Якби знала, що вечірка закінчиться таким скандалом, сто разів подумала б. Ти допоможеш мені з курсовою?

Допомогти з курсовою Олі означає написати її повністю за неї. Але вона моя найкраща і єдина подруга. Відмовити їй не можу.

- Звичайно. Ти вже закінчила прибирання?

Чесно кажучи, не можу уявити, як Олька зі своїм манікюром прибирає в будинку. Іноді мені здається, що вона в своєму житті жодної тарілочки не помила. У них у будинку купа прислуги, навіть садівник і особистий водій є. Для мене це щось неймовірне. Абсолютно інше життя. Прямо як у фільмах.

- Жартуєш чи що? Та тут роботи на тиждень. Я всю ніч у вітальні сміття розгрібала і намагалася диван від плям відчистити. Безрезультатно. Машко, врятуй мене, га? Приїжджай на допомогу. Я тобі таксі туди й назад оплачу. Я пам'ятаю, ти говорила, що підробляла в клінінговій компанії і напевно маєш знати засоби, які все відмиють. Я сама не впораюся, Машунь, ти ж приїдеш?

Почуваюся я жахливо. Мені хочеться просто впасти на ліжко і не виходити нікуди до завтрашнього дня. Але Олька мене стільки разів виручала, грошей позичала, з терапевтом домовилася, щоб мені довідку дали про те, що хворіла, щоб пропуски закрити. А я насправді  обслуговувала виїзне весілля.

- Дай мені годинку, щоб прийти до тями і зібратися, добре? Я дорогою в господарський заскочу і куплю все що треба. До кінця дня, думаю, закінчимо.

- Дякую, Машунь! Ти найкраща! - Захоплено пищить подруга.